Vælg en side

Loftlamper skal som tommelfingerregel hænge 60-75 cm over gulvet, hvis de er store og 55-65 cm over gulvet, hvis de er små – målet er fra lampenskærmens bund. Dette giver en god mængde lys til hele rummet. Det anbefales at måle afstanden mellem loft og lampeskærm, så du kan være sikker på, at den hænger det ønskede antal centimeter over gulvet. En anden god tommelfingerregel er også at hænge lampen omkring 55-70 cm over et bord, der er placeret under den. Dette vil sikre, at lyset kastes ned på overfladen af ​​bordet og ikke forblænde personerne ved bordet.

Hvor mange watt skal skal en loftlampe have?

For at bestemme, hvor meget wattage en loftlampe skal have, skal du tage hensyn til størrelsen på rummet og ikke mindst størrelsen af ​​lampen selv. Jo større lampen er, jo mere lys har den brug for at lyse rummet op. En god tommelfingerregel er, at en lampe skal have 10-20 watt pr. Kvadratmeter af det område, den belyser. Det vil sige, at hvis du har et rum på ca. 5 kvadratmeter, skal du have en lampe, der har 50-100 watt for at belyse rummet ordentligt. Dette beløb kan justeres afhængigt af stil og farve på lampen samt dens effektivitet.

Hvis du erstatter en glødepære med en LED-lampe, skal du bruge tommelfingerreglen 1 til 8. Det vil sige, at hvis du har en lampe, der kræver 35 watt glødepære, skal du bruge ca. 4 watt LED pære som erstatning (35w / 8 = ca. 4 w). Dette vil spare dig for energi og samtidig give et mere effektivt lys.

Er der noget andet jeg skal vide om LED lamper?

LED-lampen har den største belysningskvalitet af alle lamper. De har en høj lumen per watt og er meget mere energieffektive end andre lamper. Desuden har LED-lampen et utroligt langt levetid, der kan være op til 50.000 timer eller mere, hvilket gør dem ideelle til belysning. Samlet set kan en LED-pære spare dig for op til 90% på energiomkostningerne sammenlignet med andre lamper. Dette betyder også, at du vil skulle udskifte den meget sjældnere sammenlignet med andre lamper. For at få det bedste ud af din LED-pære, skal du sørge for at købe en med høj kvalitet og ledninger, der specifikt er beregnet til LED-lys. Dette vil give dig den bedste belysningsoplevelse.

Kig forbi vores hjemmeside for yderligere information om LED-lamper og andre belysningsprodukter. Vi har masser af gode løsninger til din næste lampeindstilling!